Siker a Madách 200 irodalmi versenyen

„Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!” /Madách/

 A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ Madách 200 címmel Vas vasvármegyei irodalmi csapatversenyt hirdetett középiskolás tanulók számára a 2023/2024-es tanévben. A pedagógia központ a Madách-emlékév alkalmából hirdette meg a versenyt. 9-12. évfolyamos középiskolai tanulók 3 fős csapattal  jelentkezhettek a megmérettetésre.

A verseny 3 fordulóból állt. Az 1. fordulóban egy szabadon választott színhez illusztrációt, díszlet-vagy jelmeztervet kellett készíteni. A 2. forduló kreatív írást várt el:  el kellett készíteni Az ember tragédiájának folytatását, a 16. színt. Az utolsó fordulóban, a Nagy Lajos Gimnáziumban, írásbeli és szóbeli feladatot kaptak a versenyző csapatok. A verseny végeredménye a 3 fordulóban elért pontszámok összesítésével alakult ki.

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumot ezen a versenyen Gorzás Rebeka 11.B, Kuthy Marinka 11.A, Mátyás Elizabet 11.A osztályos tanulók képviselték. Rebeka elkészítette, megfestette vászonra a prágai színhez a díszletet, melyet a 3. fordulóban értelmezett, magyarázott. Elizabet és Marinka megírták a 21. században folytatódó, tragikusan végződő utolsó színt. A február 28-án zajló utolsó fordulóban el is kellett játszani a diákoknak az általuk elképzelt befejezést, melynek nagy sikere volt. Kisebb kellékekkel, autentikus zenével emelték az élő előadás élményszerűségét. A lányokon nem fogott ki a nagyon nehéz írásbeli feladatsor sem, hiszen alaposan felkészültek erre a kihívásra is.

Elsöprő siker született. 10 ponttal megelőzve a második helyezett csapatot, 105 ponttal a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak fel a celldömölki gimnazisták, akikre ezúton is nagyon büszkék vagyunk.

Gratulálunk nekik és a felkészítő tanárnak, Nagy Péternének.

Scroll to Top