2023-Egészségnevelési verseny

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium egyik fontos célja az egészséges életmódra nevelés. Az idei tanévben is megrendezésre került az Egészségnevelési csapatverseny. A versenyre jelentkező diákok előzetes feladatokat is kaptak. Ezek a munkák december hónap folyamán az iskola aulájában kerülnek kiállításra.   A vetélkedőn szinte minden osztály képviseltette magát, volt, hogy egy osztályból több csapat is érkezett. Így összesen 13 háromfős csapat mérhette össze tudását az előző évek során már megszokott témakörökben. Idén, újdonságként a feladatok között a lelki egészség kérdésköre is megjelent.

A fiatalok online kvízeken, játékos fejtörők és hagyományos feladatlapok kitöltésével adhattak számot ismereteikről. Míg a feladatlapok megoldásai kiértékelésre kerültek, Martoniczné Németh Éva iskolavédőnő beszélt a diákoknak az elsősegélynyújtás fontosságáról, és a sérülések, illetve egyéb egészségügyi vészhelyzetek helyes ellátásáról.

A csapatverseny végén a 11. B osztály csapata vehette át a 3. helyezettnek járó díjat. A második helyen a 10. A osztály csapata végzett míg az első helynek a 12. C osztály csapata örülhetett. A szervező reál munkaközösség ezúton szeretne köszönetet mondani a Celldömölki Tehetségekért Alapítványnak a versenyzők díjazásához nyújtott anyagi támogatásért. Valamint köszönet illeti László Szabolcs celldömölki vállakozót, aki az egészséges táplálkozás jegyében finom gyümölcsöket ajánlott fel a versenyző diákok számára.

Scroll to Top